ALANIN TANIMI
Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı, bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, iyi iletişim kurabilen, teknolojiyi kullanabilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri kullanarak üretim yapan ve bunları pazarlayan, alanı ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet sunabilen, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan ve kaliteden sorumlu teknik elemanlar yetiştiren bir alandır.
YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANININ AMACI
Öğrencilerimizi;
•Yiyecek-içecek hizmetleri sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklerde yetiştirmek,
•Mesleğinin gerektirdiği planlama,üretim,kalite kontrol ve pazarlama becerilerini kazandırmak.
•Bireyin alanı ile ilgili becerilerini kullanarak üretim yapmasına ve bu yolla ailesine ,ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak.
•Bireye mesleği ile ilgili bilgi ve becerilerin yanında problem çözme ,yeniliklere uyum sağlama alanlarında kendilerini geliştirmek.
-YİH alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
•Yüksek öğretim kurumlarına devam etme hakkına sahiptirler.