T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ADALET VE DOSTLUK

  Okulumuzda değerler eğitimi öğretim programında yer alan kök değerlerimizden Aralık ayı sınıf içi etkinliği olan ADALET ve DOSTLUK teması sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından 9.10.11.12 sınıflarda farklı etkinliklerle gerçekleştirildi

ADALET

      Okulumuzda değerler eğitimi öğretim programında yer alan kök değerlerimizden Aralık ayı sınıf içi etkinliği olan ADALET teması sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından 9.10.11.12 sınıflarda farklı etkinliklerle gerçekleştirildi.12-D sınıfından Melike ÇAKIR isimli öğrencimiz Adalet ve Hukuk terimleriyle alakalı bulmaca hazırladı, 12 B sınıfından Edanur Bozkuş isimli öğrencimiz Adalet konulu şiiri okudu. Adaletin anlamı, kavramı,hak ve özgürlüklerimiz , adaletin terazisinin bizlere neler çağrıştırdığı konularında beyin fırtınası yapıldı. 12 D sınıfında Akasya ŞEKER sınıfa Roma Adalet Heykeli Themis'in gözünün bağlı olmasının sebebinin  hukuk ve adalet ile ilgili konularda tarafsızlığını simgelediğini anlattı. Adil bir insan olabilmemiz için neler yapmalıyız sorusuna cevaplar arandı. Sınıf içi drama çalışması yapıldı. Adalet konulu film ve animasyonlar izletildi. Aile içinde adaletinin önemine değinildi. İnsan hakları evrensel bildirgesi okundu ve çocuk haklarına değinildi. Grafik ve fotoğraf alanı 9.10.11sınıf  öğrencilerimizin hazırladığı çalışmalarla pano oluşturulması istendi ve hazırlanan görsellerle güzel bir pano oluşturuldu.

   Grafik ve fotoğraf alanı 9.sınıf öğrencileri arasında  Adalet için bende varım resim yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalardan sergilenmeye değer resimler okul panosunda sergilendi.

 

DOSTLUK

        Okulumuzda değerler eğitimi öğretim programında yer alan kök değerlerimizden Aralık ayı Okul içi etkinliği olan DOSTLUK teması sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından 9.10.11.12 sınıflarda farklı etkinliklerle gerçekleşti. Öğrencilerimize Dostluk nedir, sizce dostum dediğimiz kişilerde hangi özelllikler olmalı konusunda söyleşi yapıldı. Dostluk kavramını içeren atasözlerimiz değerlendirildi. 11--C sınıfından Medine KARABACAKOĞLU isimli öğrencimiz "Dost Acı Söyler" atasözüne örnek olarak en yakın arkadaşını bir konuda uyardığını ama arkadaşının ona kırıldığını belirterek bu atasözünü kullandığını dile getirdi. 11-C sınıfından Zeynep İNAL isimli öğrencimiz ise "Dost Kara Günde Belli Olur" atasözünü açıklayarak sınıf arkadaşlarına zor zamanlarında her konuda destek olduğunu anlattı. 11-D sınıfnda Elif KALA isimli öğrencimiz "Dostum" dediği İrem ÇAKMAK isimli arkadaşına mektup yazdı.

   Sokaktaki Dostlarımız için neler yapabiliriz ve onlara nasıl destek oluruz konusunda Grafik ve fotoğraf alanı öğrencilerimiz barınaklar hazırlandı.  öğrencilerimizin yaptığı köpek barınakları, kedi evleri, kuş evleri okul bahçesine ve ağaçlara yerleştirildi. Yiyecek içecek bölümü öğrencilerimiz ise yemek atölyesinden artan yiyeceklerle okul çevresindeki hayvan dostlarını besleyerek onların su ve yemek ihtiyaçlarını karşıladı.

   Okul Müdürümüz Selami ÇİÇEK, Kök Değerler komisyon üyesi Hacer ÇOBAN'a, Grafik ve Fotoğraf Alanı öğretmenleri Özlem YALÇINKAYA'ya, Kübra KARABULUT'a, Pınar ÇELİKTEN'e, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmeni Ayşe BAŞBUĞ'a, Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Seda ÖZYILMAZ GÜNAL'A ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğretmeni Nurcan YILDIRIM'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

12-01-202312-01-202312-01-202312-01-202312-01-2023

12-01-202312-01-202312-01-202312-01-2023

13-01-2023

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2023 - Güncelleme: 13.01.2023 13:59 - Görüntülenme: 403
  Beğen | 58  kişi beğendi