T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İşletmeler İle İlgili Bilgiler

İşletmeler İle İlgili Bilgiler

İşletmeler İle İlgili Bilgiler

-          Okulumuz 12. Sınıflara yönelik Beceri Eğitimi her bölüm öğrencisine staj imkanı sağlıyor.

-          İşletmelerimiz Maltepe-Kadıköy-Kartal semtlerinde yer almaktadır.

-          İşletmelerimiz öğrencilerimize eğitim vererek, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, sektörü tanımalarını, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini sağlamaktadır.

-          Öğrencinin işletmede mesleki eğitim/stajı sırasında meydana gelebilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarına yönelik MEB tarafından sigortaları yaptırılmaktadır.

-          İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarında staj veya tamamlayıcı eğitim gören öğrencilere asgari ücretin net tutarının; yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde yüzde otuzundan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde onbeşinden, aşağı ücret ödenemez. Ücret, başlangıçta (...............................................) TL'dır. Öğrenciye ödenecek ücret her türlü vergiden muaftır. (3308 Sayılı Kanun, Madde 25).

-          (1/a) İşletmelerde mesleki eğitim gören/staj yapan öğrencilere, mesleki eğitimin devam ettiği sürece yürürlükteki asgari ücretin net tutarının %30'undan az olmamak üzere ücret ödenir.

-          Ücret, başlangıçta (...............................................) TL'dır. Öğrenciye ödenecek ücret her türlü vergiden muaftır (3308 Sayılı Kanun, Geçici madde 12). (3308 sayılı Kanunun Geçici 12 nci maddesi yürürlükte kaldığı sürece birinci fıkra yerine (1/a) fıkrası uygulanacaktır.)

-          (2) Sözleşmenin geçerlilik süresi içinde asgari ücrette artış olması halinde, bu artışlar aynı oranda öğrencinin ücretine yansıtılır.

-          Her öğrenci için okulumuz alan öğretmeni koordinatör olarak görevlendirilir,  öğrencilerin kontrolleri haftalık olarak gerçekleştirilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 05.02.2024 14:41 - Görüntülenme: 665
  Beğen | 0  kişi beğendi