Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

ÇOCUK GELİŞİMİ EĞİTİMİ ALANI

Çocuk gelişimi eğitimi alanı, 0 – 6 yaş çocuğunun gelişim özelliklerini bilen, çocuğun ilgi ve yeteneklerine uygun bireysel ve grup etkinlikleri planlama ve uygulama becerisine sahip erken çocukluk ve özel eğitim alanlarında öğretmen yardımcısı yetiştirmektedir. Sektörün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yetiştirilen öğrencilerimiz ayrıca özel gelişim gösteren çocuklar ve aileleri ile de çalışmaktadır.

Çocuk gelişimi alanından mezun olan öğrencilerimiz, milli ve manevi değerlere sahip, yeniliklere açık, kendini iyi ifade eden, öğrenmeye istekli, kaliteli ara eleman ihtiyacını karşılayabilecek özelliklere sahiptir. 4 yıl süren eğitimlerinde, alanında uzman öğretmenlerden uygulamalı ve teorik eğitimler alarak kendilerini geliştirirler.

Alan mezunlarımız, okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, animasyon ve organizasyon şirketlerinde çalışmaktadır. Ayrıca oyuncak yapımı, kostüm tasarımı, drama gibi alanlarda kendilerini geliştirmektedir. Mezun olan öğrencilerimize, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir.

Öğrencilerimiz, lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversitelerin eğitim fakültelerinde 4 yıllık " Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği", "Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği" , " Özel Eğitim Öğretmenliği" gibi bölümlere başvurabilirler ayrıca 2 yıllık ön lisans programlarına da ek puan alarak yerleşebilirler.

ALANI SEÇECEK ÖĞRENCİLERDE ARANAN ÖZELLİKLER

·         Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı

·         Çocukları seven

·         El becerisine sahip

·         Türkçeyi doğru kullanan

·         Görgü kurallarını bilen ve uygulayan,

·         Fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı,

·         Yaratıcı, araştırıcı, gelişime açık,

·         İletişim becerisine sahip,

·         Ekip çalışmasına uygun,

·         Hoşgörülü ve sabırlı

·         İş disiplinine sahip,

·         Planlı, organizasyon yapabilen,

·         Pratik, problem çözme becerisine sahiplik.

05-10-202205-10-202205-10-202229-09-202223-09-202229-09-2022

Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 06.10.2022 12:48 - Görüntülenme: 8867