T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

E-GÜVENLİK

 

Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı - ÖĞRENCİ ANKETİ

Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı - VELİ ANKETİ

Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı - ÖĞRETMEN ANKETİ

 

E-GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

 

 1. AMAÇ;

 a. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları veya oyun konsolları ile dijital dünyada yer alan çocukların ve yetişkinlerin korunması için çevrimiçi güvenliğin (e-Güvenlik) vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır.

 

b. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, internetin ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanır.

 

c. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin mesleki çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için kaliteli internet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir.

 

ç. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm paydaşların çevrimiçi olarak potansiyel zararlardan korunmasını sağlamakla sorumludur.

 

 

2. SORUMLULUKLAR;

 

Çalışanların Sorumlulukları Aşağıdadır;

 

a. Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.

 

b. Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak ve onlara bağlı kalmak.

 

c. Okul sistemlerinin ve verilerin güvenliğinden sorumlu olmak.

 

ç. Çevrimiçi güvenlik konusundaki farkındalığa sahip olmak ve ailelerle paylaşmak.

 

d. Yeni ve gelişmekte olan teknolojiler kullanıldığında iyi uygulamaları modellemek.

 

e. Mümkün olduğunca müfredat ile çevrimiçi güvenlik eğitimini ilişkilendirmek.

 

f. Okul koruma politikalarını ve usullerini takip ederek riskli konularda önlem almak.

 

g. Emniyetli öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak.

 

h. Bu alanda mesleki gelişim için kişisel sorumluluk almak.

 

 

Ebeveynlerin Sorumlulukları Şunlardır:

 

a. Okulun çevrimiçi güvenlik yaklaşımlarını desteklemek ve evde uygun güvenli çevrimiçi davranışları pekiştirmek.

 

b. Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak ve onlara bağlı kalmak, okulun çevrimiçi güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak.

 

c. Teknoloji ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımını konusunda model olmak.

 

ç. Çocuğun çevrimiçi olarak zarar görme tehlikesi altında olduğunu gösteren değişiklikleri tespit etmek.

 

d. Kendileri veya çocukları çevrimiçi problem veya sorunlarla karşılaşırsa yardım veya destek istemek.

 

e. Öğrenme platformları ve diğer ağ kaynakları gibi okul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak.

 

f. Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

 

 

3. ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNTÜ VE VİDEO YAYINLAMA;

 

a. Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videoların okul resmi kullanım politikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

 

b. Okul, resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır.

 

c. Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarak yayınlanmasından önce ebeveynlerin yazılı izni alınacaktır.

 

 

4. KİŞİSEL CİHAZLARIN VE CEP TELEFONLARININ KULLANIMI;

 

a. Tüm paydaşların cep telefonlarının ve diğer kişisel cihazların kullanımı, okul tarafından belirlenecek ve bu husus Okul Kabul Edilebilir Kullanım Politikası dahil olmak üzere uygun politikalarda yer alacaktır.

 

b. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mobil teknolojilerle yapılan kişisel iletişimin, gündelik yaşamın kabul edilen bir parçası olduğunun farkındadır; ancak, bu tür teknolojilerin okulda güvenli ve uygun bir şekilde kullanılmasını gerektirir.

 

c. Kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı yasalara ve okul politikalarına uygun olmalıdır.

 

ç. Sahaya getirilen her türlü elektronik cihazın sorumluluğu kullanıcıya aittir. Okul, bu tür öğelerin kaybı, çalınması veya zarar görmesi konusunda sorumluluk kabul etmez. Okul, bu tür cihazların potansiyel veya fiili neden olduğu olumsuz sağlık etkileri için sorumluluk kabul etmez.

 

d. Kötüye kullanım veya uygun olmayan mesajların veya içeriğin cep telefonları veya kişisel cihazlarla gönderilmesi, disiplin / davranış politikasının bir parçası olarak ele alınır.

 

e. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi topluluğunun tüm paydaşlarına cep telefonlarını veya cihazlarını kayıp, hırsızlık veya hasardan korumak için adım atmaları önerilir.

 

f. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi topluluğunun tüm paydaşlarından, kayboldukları veya çalındığı takdirde yetkisiz aramaların veya hareketlerin telefonlarında veya cihazlarında yapılamayacağından emin olmak için şifreler / pin numaraları kullanmaları önerilir. Parolalar ve pin numaraları gizli tutulmalıdır. Cep telefonları ve kişisel cihazlar paylaşılmamalıdır.

 

g. Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi topluluğunun tüm paydaşlarına, cep telefonlarının ve kişisel cihazlarının saldırgan, küçümseyen veya başka şekilde okul politikalarına aykırı düşen herhangi bir içerik içermediğinden emin olmaları önerilir.

 

 

5. ÖĞRENCİ/EBEVEYN KİŞİSEL CİHAZLARI VE CEP TELEFONLARININ KULLANIMI;

 

a. Cep telefonlarının ve kişisel cihazlarının tüm kullanımları, kabul edilebilir kullanım politikasına uygun olarak gerçekleşecektir.

 

b. Müfredat tabanlı etkinlik kapsamında olmadıkları sürece dersler veya resmi okul saatlerinde cep telefonları okul içerisinde kullanılamaz.

 

c. Cep telefonlarının veya kişisel cihazların eğitim etkinliğinde kullanımı, okul idaresi tarafından onaylandığında gerçekleşecektir.

 

d. Bir öğrencinin ebeveyninin aranması gerektiğinde okul telefonu kullanılmasına izin verilecektir.

 

e. Ebeveynlerin okul saatlerinde cep telefonuyla çocuklarıyla iletişim kurmamaları, okul idaresine başvurmaları önerilir. İstisnai durumlarda öğretmenin onayladığı şekilde istisnalara izin verilebilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 11.03.2024 22:24 - Görüntülenme: 88
  Beğen | 0  kişi beğendi