Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

02163520099
Yalı Mah. Rıhtım Cad. No27 Maltepe/İSTANBUL
Vizyon
VİZYONUMUZ Ülkesine ve dünyaya faydalı, mesleğinde öncü, alanında tercih edilen, geleceğini inşa edebilen, MTAL markasını yaratabilecek bireyler yetiştiren , öğretmen ve öğrencilerin sahiplendiği, içinde bulunmaktan mutluluk duyduğu ve tercih edilen bir kurum haline gelmek.
Misyon
MİSYONUMUZ Mesleki anlamda kendini geliştiren ve geliştirmeyi görev bilen, özgüveni yüksek, bilim-sanat-ülke sevgisine sahip, manevi değerlerin önemini bilen, dürüst, saygılı, çevresine duyarlı , yaşam boyu öğrenme ilkesini benimsemiş ve sahip olduğu yeterlilikleri ileri de kendi çocuklarına da aktarabilecek bilinçte, ülkemiz geleceğinin güçlü kadınlarını yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz Ulusal ve Uluslararası sosyal-kültürel faaliyetlerde ve yarışmalarda bir çok başarıya imza atmaktadır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1711
Öğretim Şekli :Okulumuzda Sadece KIZ öğrencilere eğitim verilmektedir. Tam gün Tam yıl
08:30--17:15
Doğalgazlı
Tüm toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlana biliniyor
Servis Yok
Yalı Mah. Rıhtım Cd. N:27 34843 Maltepe-İSTANBUL
Maltepe Merkezde
240 Sınavsız 30 Sınavlı
Tercih sistemine göre
Okulun Sınav Başarı Durumu
Üniversiteye giren 202 öğrenci Barajı geçen 114 öğrenci Meslek Yüksek Okulu 102 öğrenci Sınavsız geçiş 78 öğrenci Fakülteye giren 12 öğrenci ,
Sportif Etkinlikler
İlçe Milli Eğitim Futsal 1.liği Kaymakamlık Koşusu 1.liği Atletizm 1.liği ve 2.liği
Robot Yarışması TEKNOFEST Yarışmalarına katılım sağlanmaktadır
Proje Çalışmaları
Ulusal ve Uluslararası yapılan projelere katılım sağlanmakta ve öğrencilerimiz her sene farklı projeler hazırlamaktadır.
Şimdiye kadar 7 Yurtdışı proje yapılmış ve 1 Projemiz devam etmektedir.
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI "SIFIR ATIK PROJESİ KÜTÜPHANESİ" MEVCUTTUR