Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz ilk olarak, Akşam Kız Sanat Okulu adıyla yetişkin eğitimi veren bir kurum olarak

08.09.1964 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

1979 yılında okul bünyesinde uygulamalı anaokulu faaliyete geçmiş ve döner sermaye verilmiştir. 1989 yılına kadar yetişkin eğitimi vermiştir.

14.09.1989 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı´nın onayı ile Kız Meslek Lisesi olarak örgün eğitime geçmiştir.

1990 - 1991 eğitim-öğretim yılında yeni binaya geçilmiş, 1998 yılında Anadolu Meslek Lisesi ilave edilmiş olan okulumuz, Maltepe Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi adını almıştır.

Eğitim öğretim ortamında yaşanılan fiziksel yetersizlik ve paydaşların beklentilerinin hızlı, ekonomik ve sağlıklı karşılanamamasından dolayı 1994-1995 eğitim-öğretim yılında ek bina yapılarak günümüzde ana bina ve çok amaçlı salonu ile hizmet vermektedir.

2009 yılında okulumuzun adı Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 2014 yılı Ağustos ayında MALTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak değiştirilmiş ve tebliğler dergisinde yayınlamıştır.

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2009-2010 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Fotoğrafçılık ve Grafik, Giyim Üretim Teknolojisi, El Sanatları Teknolojisi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri olmak üzere altı alanda eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Okulumuz bünyesindeki Açık Öğretim Lisesinde ise Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Fotoğrafçılık ve Grafik, Giyim Üretim Teknolojisi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanları olmak üzere dört alanda eğitim-öğretim devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibari ile MESLEKİ EĞİTİM uygulaması başlamış olup, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim öğretim verilmektedir.

Ayrıca her sene okulumuz bünyesinde hayat boyu eğitim çerçevesinde çeşitli alanlarda halka yönelik Yaygın Eğitim meslek kursları verilmektedir.

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin 1117m2 bahçe ve 833 m2 bina yüzölçümü vardır.

Okulumuz bünyesinde 16 derslik, 16 atölye, 3 bilişim teknolojileri laboratuarı, 2 rehberlik servisi odası, 1 çok amaçlı salon, 1 arşiv, 1 depo, 1 uygulamalı anaokulu, 1 Sıfır Atık kütüphanesi bulunmaktadır.

Alan ve Dallarımız

Bilişim Teknolojileri Alanı