El Sanatları Teknolojisi Alanı (Proje Okulu)

EL SANATLARI VE TEKNOLOJİSİ ALANI

Proje Okulu Bilgileri

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program Ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda okulumuz EL SANATLARI VE TEKNOLOJİSİ Alanında Proje Okulu olarak eğitim vermektedir.

Proje okullarına öğrenci alımı,  Bakanlıkça yapılan LGS sınavı sonucuna göre belirlenebilir.

Proje okullarında sınıf mevcutları en fazla otuz kişidir.

El  sanatları Teknolojisi Alanı altında yer alan dalları  yeterliliklerini kazandırmaya yönelik  eğitim ve  öğretim  verilen  alandır.

El  Sanatları  Teknolojisi  alanı  altında yer alan  dallarda,  sektörün  ihtiyaçları,  bilimsel  ve  teknolojik gelişmeler  doğrultusunda  gerekli  olan  mesleki  yeterlilikleri  kazanmış  nitelikli  meslek  elemanları  yetiştirmek  amaçlanmaktadır.

El  dokumacısının  yaptığı; ipleri  boyama,  dokuma  araç  gereçlerini  kullanma,  dokumaya  hazırlık  yapma,  dokuma  yapma  ve  dokumayı  bitirme  yeterliliklerini  kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve  öğretim  verilen  daldır.

El  dokuma  sektöründe  el  dokumacısı  mesleğinin  yeterliliklerine  sahip nitelikli  meslek  elemanları  yetiştirmek  amaçlanmaktadır.

El ve  makine  nakışçısının  yaptığı, tekniğe uygun  olarak  elde  ve  makinede  nakış  işleme  ve  ürünü  kullanıma  hazır  hale  getirme  yeterliliklerini  kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve  öğretim  verilen  daldır.

Nakış  sektöründe  nakışçı  mesleğinin  yeterliliklerine  sahip  meslek  elemanları  yetiştirmek  amaçlanmaktadır.

Sanayi  nakışçısının  yaptığı,  desen  programını  kullanma  ve  sanayi  makinesinde  tekniğe  uygun  işleme  yaparak  nakış  ürünü  oluşturma  yeterliliklerini  kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve  öğretim  verilen  daldır.

Nakış  sektöründe  sanayi  nakışları  mesleğinin  yeterliliklerine  sahip  meslek  elemanları  yetiştirmek  amaçlanmaktadır.

El  sanatları  alanlarında  çalışmak  isteyenler;

• Ellerini , gözlerini  ve  ayaklarını  eş  güdümle  kullanabilmelidir.
  • Yaratıcı  ve  estetik değerlendirme  gücüne  sahip  olmalıdır.
  • Detaylara  özen  göstermelidir.
  • Dikkatli  ve sabırlı  olmalıdır.
  • İş birliği  yapabilme , grup  çalışmasında  bulunabilme  özelliğine  sahip  olmalıdır.
  • Renkleri  ayırt  edebilmelidir.Şekiller  arasındaki  benzerlikleri  ve  farklılıkları  algılayabilmelidir.
  • Yeniliklere  açık  olmalıdır.
  • Zamanı  kullanmayı  bilmelidir.
  • Çevreyi  korumaya karşı  duyarlı  olmalıdır.

13-08-2020

13-08-202013-08-2020